Albrecht Dürer – cea mai importantă expoziție din istoria Muzeului „Vasile Pârvan”

Sursa: Albrecht Dürer – cea mai importantă expoziție din istoria Muzeului „Vasile Pârvan” Est News – Cel mai citit ziar din Vaslui

Pază întărită, vigilență și emoții. Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad se pregătește pentru vernisarea celei mai importante expoziții din istoria sa. Duminică, 24 ianuarie, de la ora 11.30, publicul bârlădean va avea rara ocazie de a se întâlni cu arta renascentistă. Pe simezele sălii de expoziții a sediului central al muzeului vor fi prezente 111 lucrări de grafică, autentice și replici, ale lui Albrecht Dürer, unul dintre cei mai mari artiști ai Renașterii, cotat la același nivel cu Leonardo da Vinci.

„Expoziția de grafică Albrecht Dürer, care va poposi la Bârlad în perioada 24 ianuarie – 24 martie, este un omagiu adus renascentistului german Dürer, cel mai mare artist al Europei de nord, întocmai cum a fost da Vinci pentru Europa sudică. Expoziția itinerantă prezentată la Cluj, Sibiu și Iași va poposi duminică la Muzeul «Vasile Pârvan», de unde va pleca apoi la Sighișoara. Este o expoziție cu lucrări din colecții private ale Societății Europa Art din Luxemburg, reprezentată de Thomas Emerling. Colecționarii acestei societăți de prestigiu se află în posesia unor lucrări autentice semnate Chagall, Rembrandt sau Dali. În fiecare an organizează 30 de expoziții în lume și pun în circulație 6.000 de capodopere. Duminică vor fi prezenți la Bârlad cu lucrări de secol XVI semnate Dürer dar și cu replici excelente de secol XVIII semnate Charles Durand”, ne-a declarat Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad.

Vezi articolul complet pe Est News.

Comenteaza si tu acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here