Cinci arși, în week-end, la Bârlad


de Mihaela NICULESCU

Compartimentul de Primire al Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad a avut parte de un sfârșit de săptămână fierbinte. Cinci arși, persoane tinere cu vârste între 9 și 25 de ani, victime ale neatenției, au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

Vineri, 9 februarie, puțin după ora 21.00, ambulanța SMURD a adus la CPU o fetiță de nouă ani din Gherghești, care suferise arsuri de gradele doi și trei pe ambele coapse. În urma consultului de specialitate medicii au decis transferarea pacientei la Iași. A doua zi, sâmbătă 10 februarie, la ora 19.30, s-a prezentat la Urgențe o tânără de 22 de ani din localitatea Gârdești, comuna Voinești, care prezenta arsuri de gradul doi pe față, ureche și gât. Femeia, care suferise aceste arsuri în timp ce făcea focul, a fost internată la secția Chirurgie Plastică, unde primește îngrijiri de specialitate.

Duminică, 11 februarie, medicii de gardă de la CPU au înregistrat alte trei cazuri noi de arși. O tânără de 25 de ani din Bârlad a fost adusă la ora 10.20 de ambulanța SMURD, în urma unei explozii. În timp ce făcea…
.. Citește toată știrea

Comenteaza si tu acest articol