Clubul Rotary Bârlad a făcut o donație de 12.000 de lei pentru copiii cu autism

de Mihaela NICULESCU

Fundația Cristi’s Outreach din Bârlad are, de câteva zile, o cameră senzorială dotată cu aparatură și obiecte de terapie de care vor beneficia toți cei 33 de copii cu autism asociației. Clubul Rotary Bârlad a făcut o donație de 12.000 de lei cu care a fost dotată camera senzorială.

Cele mai importante piese ale donației sunt o coloană cu bule de aer și lumini și un traseu (tobogan pe care se dau copiii după care se rostogolesc pe o saltea).

„Coloana cu bule de aer ajută la liniștirea și relaxarea copiilor și la dezvoltarea senzorialității lor la nivel vizual. Traseul ajută la dezvoltarea senzorialității la nivel motric. Copiii cu autism reacționează total diferit la anumiți stimuli iar dispozitivele achiziționate recent prin grija Clubului Rotary contribuie la reglarea senzorială și diminuarea tulburărilor de comportament precum hipo sau hipersensibilitate, auto și heteroagresivitate, dar ajută și la diminuarea deficitului de concentrare”, a declarat Nicoleta Ababei – Caravelea, președinta Fundației Cristi’s Outreach Bârlad.

Demersul pentru asigurarea unei dotări corespunzătoare pentru camera…

Citește tot articolul pe Ziarul Est News

Acest articol a fost publicat la data de: 2017-08-12 00:17:11, Ziarul Est News

[ads1]

قالب وردپرس

Comenteaza si tu acest articol