Copii pentru care muncile câmpului înseamnă ”vacanța de vară”

Vacanța de vară a ajuns deja la jumătate, iar dacă pentru mulți copii înseamnă relaxare, joacă fără griji, bălăceală la piscină sau la mare, drumeții la munte ori, pur și simplu, zbenguială în parc sau în fața blocului alături de prieteni, pentru alte sute de copii – respectiv pentru cei de la țară –  vacanța înseamnă muncă la câmp. Cele trei luni cât nu merg la școală sunt dedicate, de dimineață și până la apus prășitului, săpatului, plivitului, culesului, curățeniei la animale.

Sute copii din județul Vaslui își petrec lunile de vară muncind cot la cot cu părinții. Cei mai mulți nu au fost niciodată la munte sau la mare și nici nu își imaginează altfel vacanța de vară decât… muncind! Pe câmp, în grădini sau cu animalele, fete și băieți de la clasele primare și până la liceu, trudesc pentru a avea ce pune pe masă.

Așa sunt obișnuiți și nu se gândesc că vacanța lor ar putea arăta altfel. Familiile nu își permit câteva zile la munte sau la mare. Oamenii se concentrează în fiecare zi pe grija pentru animale si pământ, pentru că numai așa se pot întreține.

Distracția supremă a…

Citește tot articolul pe Ziarul Est News

Acest articol a fost publicat la data de: 2017-08-10 03:15:57, Ziarul Est News

[ads1]

قالب وردپرس

Comenteaza si tu acest articol