Din 2018, achiziții publice mai simple pentru primării și mai netransparente pentru contribuabili


Măsura va simplifica procedurile desfășurate în cazul achizițiilor de bunuri și servicii cu valori reduse, care în prezent sunt făcute prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), și va grăbi astfel derularea unor contracte importante pentru activitatea autorităților contractante.

Pe ultima sută de metri din 2017, Guvernul pregătește modificarea legii privind achizițiile publice, după cum dă asigurări ministrul delegat al Fondurilor Europene, Marius Nica, anunțul acestuia fiind că “actele normative sunt deja pe circuit”.

Asta înseamnă că, în cel mai scurt timp, autoritățile publice nu vor mai fie nevoite să realizeze licitații prin intermediul SEAP, în cazul achizițiilor mai mici de 13.000 lei. Vestea e una mai puțin bună pentru toți contribuabilii care își doresc achiziții transparente din banii publici, dar una foarte bună în special pentru primari, pe care legislația actuală îi obligă să recurgă la Sistemul Electronic de Achiziții Publice chiar și atunci cȃnd vor să schimbe un bec sau să repare un calorifer într-o școală, pentru orice investiție cȃt de mică. Procedura este dificilă și…




.. Citește toată știrea

Comenteaza si tu acest articol