Elevul din Todirești care și-a bătut profesoara cu o țeavă de calorifer va lăsa și ceva bun în urma sa

Fapta elevului de 13 ani care a îngrozit o țară întreagă anul trecut când și-a bătut cu cruzime profesoara de limba română din cauză că i-a pus nota 4 la teză ar putea rescrie regulile în învățământul românesc. Cel puțin pe cele referitoare la pedepsele pe care urmează a le primi elevii și părinții acestora care îi lovesc, amenință sau jignesc pe profesori.

Pe masa Senatului se află un proiect de lege prin care pedeapsa pentru elevii bătăuși de peste 16 ani sau pentru părinții agresivi să fie majorată cu o treime. Sancțiunea se aplică inclusiv în cazul jignirilor sau umilințelor la care sunt supuși profesorii.

Se pare că exact cazul elevului bătăuș din județul Vaslui a stat la baza inițierii acestui proiect. Mii de oameni au fost marcați de teribila întâmplare de anul trecut, când o profesoară de la Școala ”Gheorghe Cioată” din Todirești, Anca Antip, a fost atacata în stradă de un elev de clasa a sasea. Nervos ca a luat nota mica în teză, acesta a așteptat-o la terminarea cursurilor, înarmat cu o țeavă de pexal. A lovit-o de mai multe ori peste picioare. Inițial, profesoara nu l-a recunoscut, elevul…

Citește tot articolul pe Ziarul Est News

Acest articol a fost publicat la data de: 2017-08-09 03:15:12, Ziarul Est News

[ads1]

قالب وردپرس

Comenteaza si tu acest articol