Iată cum puteți strânge bani la buget, domnule primar Boroș!

Supraimpozitarea proprietarilor care lasă în paragină terenurile și imobilele ar fi o sursă de venit la bugetul anemic al Primăriei Bârlad, dar și o modalitate de sancționare a celor care își lasă proprietățile de izbeliște, urâțind aspectul orașului.

Astfel de terenuri și case date uitării până când găsesc vreun mușteriu care să le cumpere sunt cu zecile în Bârlad, destul de multe fiind situate pe strada principală. Astfel, lângă Pavilionul expozițional ”Marcel Guguianu”, unul dintre cele mai moderne spații expoziționale din țară, se află un teren viran invadat de bălării de doi metri. Primăria a cosit de câteva ori suprafața respectivă, deși nu era responsabilitatea municipalității, din dorința de a salva aspectul zonei ultracentrale.

Codul Fiscal permite supraimpozitarea acestor categorii de proprietari, dar nu obligă primăriile să o aplice. În consecință, nici actuala conducere a primăriei locale nu se simte obligată, chiar dacă maidanul năpădit de buruieni se află la doar 300 de metri de sediul primăriei și chiar dacă măsurile coercitive aplicate celor certați cu bunul simț ar aduce fonduri…

Citește tot articolul pe Ziarul Est News

Acest articol a fost publicat la data de: 2017-08-08 03:14:43, Ziarul Est News

[ads1]

قالب وردپرس

Comenteaza si tu acest articol