Intrarea în anul Centenarului Marii Uniri va fi marcată la Fălciu prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut


La Fălciu mii de oameni vor marca intrarea în anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut. Startul evenimentului va fi dat duminică, la ora 14:00, din fața primăriei.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 se alătură astfel demersurilor autorităților locale din proximitatea Prutului și cere Guvernului de la București să inițieze construcția podului de la Fălciu, care să facă legătura cu Republica Moldova. Podul rutier din localitatea vasluiană a fost distrus la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar cel feroviar a fost scos din uz în urmă cu câțiva ani.

“Să avem din nou pod rutier la Fălciu nu este un moft, ci ar fi o mare șansă pentru comunitate să se dezvolte economic și să aducă prosperitate în zonă. Investiția de stat într-un pod rutier ar fi dublată de investiții private care înseamnă noi locuri de muncă și plus valoare pentru economia locală. Pe o distanță de 171 de kilometri cât măsoară granița județului Vaslui cu Republica Moldova există doar punctul de trecere Albița din comuna Drinceni”, a declarat Neculai Moraru, primarul din localitatea…
.. Citește toată știrea

Comenteaza si tu acest articol