Mii de localnici din Pușcași, sufocați de mirosul degajat de peste 2.000 de kilograme de pește aflat în putrefacție

Mii de localnici din Pușcași sunt sufocați de mirosul degajat de peste 2.000 de kilograme de pește aflat în stare de putrefacție. Situația a apărut odată cu golirea barajului de acumulare din zonă pentru efectuarea unor lucrări de reparații la călugărul acumulării.

O firmă de piscicultură din Vaslui riscă o amendă de 8.000 de lei pentru negestionarea corectă a deșeurilor de origine animală, după ce peste două tone de pește putrezesc în zona călugărului acumulării de la Pușcași, situată la nouă kilometri de municipiul reședință. Comisarii Gărzii de Mediu i-au avertizat pe reprezentanții societății piscicole că au la dispoziție maxim trei zile pentru a strânge peștele mort care creează disconfort localnicilor din comuna aflată în imediata vecinătate a barajului care, de altfel, reprezintă sursa de rezervă de alimentare cu apă brută a stației de tratare a municipiului Vaslui.

Firma care deținea luciul de apă și activitățile piscicole a avut termen inițial 1 iulie pentru a scoate întreaga cantitate de pește, ceea ce nu s-a întâmplat. Economic, și-a motivat întârzierea scoaterii peștelui prin aceea că…

Citește tot articolul pe Ziarul Est News

Acest articol a fost publicat la data de: 2017-09-13 03:08:09, Ziarul Est News

[ads1]

قالب وردپرس

Comenteaza si tu acest articol