Piedică în calea violenței în familie din județul Vaslui꞉ ordinul de protecție provizoriu, prin care polițiștii pot înlătura de îndată agresorul din domiciliu


Vasluienii care sunt victime ale violenței domestice au legea de partea lor prin noile măsuri adoptate recent de Guvern, cu privire la protejarea imediată a persoanei agresate și înlăturarea agresorului. Este, în sfârșit, o veste îmbucurătoare pentru sănătatea și securitatea a sute de vasluieni, în special femei și copii, care îngroașă statisticile sumbre din județul nostru, în care anual escaladează numărul cazurilor de violență domestică.

Potrivit noului document aprobat de Guvern, care reglementează Ordinul de protecție provizoriu (OPP), polițiștii vor putea să intervină rapid în situațiile de pericol iminent pentru integritatea fizică a victimei violenței domestice și să înlăture de îndată agresorul din domiciliu.

Mai exact, polițistul va avea nu doar dreptul, ci și obligația să se deplaseze la domiciliul victimei, să intre în imobil, chiar și cu forța, și să emită un OPP prin care să înlăture de îndată agresorul, chiar dacă acesta este titularul contractului de proprietate.

Ordinul de protecție provizoriu va fi emis în baza unei Fișe de risc, prin care polițistul va stabili gradul de pericol, în…

<

.. Citește toată știrea

Comenteaza si tu acest articol