Polițiștii și jandarmii se asigură ca deschiderea noului an școlar decurge fără incidente

Aproximativ 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui se află astăzi în stradă, în zona școlilor și liceelor, cu ocazia începerii noului an școlar.

Polițiști de ordine publică, de la rutieră, prevenire și polițiști de la alte structuri, vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent, în zona școlilor și liceelor din întregul județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor care afectează climatul de siguranță publică.

În anul școlar 2017-2018 măsurile pe care le vor lua polițiștii sunt structurate pe trei paliere: prevenirea prin acțiuni educative; verificarea modului de supraveghere și pază a unităților școlare în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 și acordarea sprijinului de specialitate; activități pentru menținerea ordinii publice, intervenția în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităților școlare, sesizate prin „112” și combaterea absenteismului școlar.

Polițiștii, în parteneriat cu unitățile de învățământ, cu reprezentanții organizațiilor de părinți și cu autoritățile publice cu atribuții în domeniu, vor continua să…

Citește tot articolul pe Ziarul Est News

Acest articol a fost publicat la data de: 2017-09-11 03:04:49, Ziarul Est News

[ads1]

قالب وردپرس

Comenteaza si tu acest articol