PUG-ul Bârladului postat pe site-ul primăriei vorbește oficial despre ”competența” administrațiilor care au condamnat Bârladul


Proiectul de actualizare a Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Bârlad, proaspăt ieșit din biroul inginerilor proiectanți, scoate la iveală realitatea dureroasă cu care se confruntă, zi de zi, locuitorii din micul tȃrg de provincie꞉ administrațiile care s-au perindat prin Palatul Comunal n-au vrut, n-au putut sau n-au reușit să ridice ancora care ține captiv orașul cu patru secole în urmă. O dovedesc străzile de pămȃnt, unele complet lipsite de trotuare și rigole, altele cu borduri sparte, dar și cele pietruite cu macadam vechi, care lasă toate impresia de paragină și izul de mediu rural.

Drumuri agricole asfaltate în comunele din preajma Bȃrladului, pămȃnt bătătorit pentru bȃrlădeni. Acesta este doar unul dintre paradoxurile civilizației, să ai fonduri alocate pentru dezvoltare și să nu le poți accesa. Al doilea ține de competența și buna-credință a autorităților locale, care s-au tot scuzat, de-a lungul timpului, că municipiul Bȃrlad nu are acces la borcanul cu bani europeni pentru că, iaca poznă!, are PUG-ul vechi.

De săptămȃna trecută, Bȃrlad-ul are un plan urbanistic general actualizat, o…
.. Citește toată știrea

Comenteaza si tu acest articol